Aranybánya

25 éve foglalkozom a tisztítás-technológiával és itt időnként megosztom a tapasztalataimat. Négy témát viszek: A takarítás történelme (THE HISTORY PROJEKT), a szakmai fejlesztést és mentorálást (RENESZÁNSZ 2.0), a piac monitoringját (TAKARÍTÓ SZEKTOR JELENTÉS) és piacon elérhető technológiai kínálat lényegi elemzését (TECH PROJEKT). Ezen kivül vannak még ötleteim, de van egy fő munkám is, az a szakértési pozicíó és sokkal több már nem fér bele.

Videótár

Best Value

2017.07.25.

SzakmaSztár

2016.04.21.

Boeing fejlesztés

2016.04.08.

Szavazás

Milyen gyakran nyitja meg ezt az oldalt?

Szavazok

A nagy megmérettetés (17.06.13)

 

A nagy megmérettetés (17.06.13)

A beteg ember azért nem gyógyul, mert nem gondolja, hogy beteg. A kevés tudással is így vagyunk. Amióta belevágtam az előzetes tudásmérés publikálásba rengeteg párbeszédem volt és van folyamatosan azzal kapcsolatban, hogy adott tudás szükséges-e?

A tesztnek nagy a varázsa, mert, ahogy kitöltötted rendkívül kíváncsi leszel az elért szintre. Amikor megkapod, az eredményt két dolog történhet. Egy: elégedett vagy magaddal. Kettő: nem vagy elégedett magaddal és el kezdesz azon gondolkodni, hogy vajon tényleg szükséged van-e erre a tudásra.

A most elindított program rendkívül sok célt szolgál. Az első, hogy én magam átrágjam magam és felelevenítsek magamban minden tudást minden szinten. Kétszer is tanulok, egyszer, amikor a tesztet megírom, és másodszor amikor látom a kitöltési statisztikákat. Bizony kérdések nem tudása nem véletlen, hiszen az adott tudás általában nem része a kultúrának. Ha pedig nem része vajon jelent-e az valami bajt?

A program csak egyszerűen a „Távképzés” nevet kapta, de annál sokkal több. Ha valaki tanfolyamra jelentkezik annak „előzetes tudásfelmérés”, aki csak kíváncsi arra, hogy mi helyzet és milyen tudások vannak a különböző államilag elismert szakmai szintek mögött, annak ez „fejlesztő értékelés”.

Tegnap újabb teszt látott napvilágot.

vissza