Aranybánya

25 éve foglalkozom a tisztítás-technológiával és itt időnként megosztom a tapasztalataimat. Négy témát viszek: A takarítás történelme (THE HISTORY PROJEKT), a szakmai fejlesztést és mentorálást (RENESZÁNSZ 2.0), a piac monitoringját (TAKARÍTÓ SZEKTOR JELENTÉS) és piacon elérhető technológiai kínálat lényegi elemzését (TECH PROJEKT). Ezen kivül vannak még ötleteim, de van egy fő munkám is, az a szakértési pozicíó és sokkal több már nem fér bele.

Videótár

Best Value

2017.07.25.

SzakmaSztár

2016.04.21.

Boeing fejlesztés

2016.04.08.

Szavazás

Milyen gyakran nyitja meg ezt az oldalt?

Szavazok

A nagy kilépés (16.04.06)

 

A nagy kilépés (16.04.06)

Kiléptem a takarítóiparból! Túl vagyunk a VI. Továbbképzésen Ritz Tiborral és egyben az utolsón is. Az elmúlt 25 év sok minden megtanított, de az utóbbi 2 év, és különösen az utóbbi 4 hónap véglegesen felnyitotta a szememet és átirányította a figyelmemet. Azonban a végső lökést, a tegnapi rendkívül jól sikerült továbbképzési nap adta meg. Itt az ideje a váltásnak!

Ha már ideáig eljutottál, hálás vagyok, hogy megtettél értem ennyi kattintást!

Egyébként azért is rendkívül hálás vagyok, hogy az elmúlt 25 évben több mint 10 000 embernek elmondhattam mit érzek a takarítás iránt és mit gondolok a takarításról. Ezek közül sokatokkal több száz órát együtt lehettünk és kitárgyalhattuk ennek a számának a gyönyöreit, tragédiáit, örömeit és kudarcait illetve és minden mást, ami éppen aktuális volt. Remélhetőleg ez használt is valamit, a megtanult tudás hasznosult és talán mindnyájan előbbre is léptünk egy kicsit. Most azonban eljött a búcsú ideje.

A váltót átállítottam.

Annak a pozíciónak, aminek az volt a célja, hogy szakmává tegyen egy tevékenységet, ami valójában nem akar az lenni, vége. A világ megváltása lekerült a napirendről. Az általánosítás és a kollektív bűnösség kikiáltása nem vezet sehova, holnaptól csak az ember, az egyén számít.

A jövőben két dologra koncentrálok, az egyik azok az emberek sorsa, akiknek etikus célja van a takarító szakmában, a másik, hogy minden olyan eszközt megszerezzek, és feldolgozzak, szakma-specifikusan értelmezzem, majd átadjam annak a bizonyos embernek, azért, hogy segítsem őt céljai megvalósításában. Ez a két dolog vezérel.

Az én saját célom nem más, mind felmutatni, hogy létezik a legendás takarítási szolgáltatást! Az, hogy ez hogyan valósul meg, hogy én egy megbízó, egy ellenőr vagy egy takarító cég vagy éppen egy törekvő szakember oldalán leszek adott pillanatban, az a jövő titka, a licit most indul.

Tegnap megvalósult a VI. Továbbképzés Ritz Tiborral és egyben az utolsó. Mostantól egy sor, megszámlálhatatlan olyan rendezvény jön, ami nem évente egy van, hanem számtalan és bár ezek is továbbképzések lesznek, ezúttal egy sokkal komolyabb és konkrét cél fogalmazódik meg: a legendás takarítási szolgáltatás megvalósítása. Továbbá itt már sok és sok féle előadó és sok féle előadási forma kapcsolódik be, és kiszakadunk a szakmából, elszakadunk a szakmától, de mégis mindent szakma specifikusan értelmezünk. Ahhoz, hogy a célok megvalósuljanak, rengeteg frontot kell megnyitni, sok féle tudás és készség szükséges, a front mindkét oldalán. Azon persze elgondolkodhatunk, hogy ez bizonyos szempontból ádáz harc és bizonyos szempontból pedig szoros együttműködés is. Ezért itt nagyon sok féle cél és ugyankor különböző szerepkörök fogalmazódhatnak meg.

Ez az értelmezés egy új helyzetet indít el. Keresem az új szövetségeseket és meg is tartom a régieket, a cél érdekében mindenkivel együttműködök és csak egy kritérium van, legyen egy etikus célod. Nehéz út lesz, sokan le fognak morzsolódni, és ha megérkezünk nagy elégtétel lesz. Ez a célom a következő 7 - 8 évben, 60 éves koromra fel akarom mutatni a megvalósult LEGENDÁS TAKARÍTÁSI SZOLGÁLTATÁST!

Ki az, aki velem tart?

2016 hírlevél gyakoriság

Tervezett takaritz.hu hírlevél gyakoriságok 2016-ra

E-mail cím *:
Név *:
Hírlevél gyakoriság *:A csillaggal (*) jelölt mezők kitöltése kötelező!

vissza

Hozzászólások

Név:
E-mail cím:
Hozzászólás:
A cikkhez még nincs hozzászólás.
Legyen Ön az első hozzászóló!