Aranybánya

25 éve foglalkozom a tisztítás-technológiával és itt időnként megosztom a tapasztalataimat. Négy témát viszek: A takarítás történelme (THE HISTORY PROJEKT), a szakmai fejlesztést és mentorálást (RENESZÁNSZ 2.0), a piac monitoringját (TAKARÍTÓ SZEKTOR JELENTÉS) és piacon elérhető technológiai kínálat lényegi elemzését (TECH PROJEKT). Ezen kivül vannak még ötleteim, de van egy fő munkám is, az a szakértési pozicíó és sokkal több már nem fér bele.

Videótár

Best Value

2017.07.25.

SzakmaSztár

2016.04.21.

Boeing fejlesztés

2016.04.08.

Szavazás

Milyen gyakran nyitja meg ezt az oldalt?

Szavazok

A nagy kérdések, avagy mire nincs még válaszunk? (18.03.06)

 

A nagy kérdések, avagy mire nincs még válaszunk? (18.03.06)

Izgalmas kérdés, hogy van-e megválaszolatlan kérdés? Azonban még izgalmasabb, hogy meg vannak-e fogalmazva a fontos kérdések? Végül is tudjuk-e, hogy pontosan mi a problémánk? Ezúttal egy izgalmas felmérésbe vágok bele, amiről aztán születhet majd egy nagyon hasznos tanulmány. Sőt tovább megyek, megpróbálkozom a válaszokkal.

Mi a különbség a tanú és a szakértő között, a biróságon? A tanú csak és a megtapasztalt tényeket mondhatja el, a véleményét nem. A szakértő viszont a szakmai véleményét adja elő (természetesen a megismert tények alapján).

Tegnap megkezdtem a jogi tanulmányaimat, annak érdekében, hogy előbb vagy utóbb, az igazságügyi miniszter által kinevezett igazságügyi szakértő legyek a tisztítás-technológiában. Ez a legújabb kihívás, amihez szükség néhány vizsgamunkára is. Ebből az egyik a piaci elemzés kérdésköre.

Annak érdekében, hogy pontosan mit gondol a piac a saját anomáliáiról, mennyire látja ezt gondnak és hogyan értékeli mindezt a megrendelő vagy a kedvezményezett indítok egy felmérést. A felmérés lényege, hogy bárki, legyen az takarító végrehajtó, cégvezető vagy létesítménygazda feltehet, nekem egy szakmai kérdést.

A kérdést igyekszem megválaszolni a legjobb tudásom szerint, de ami ennél sokkal izgalmasabb, az, hogy a kérdéseket csoportosítom és létrehozok belőle egy adatbázist. A dolog vége, hogy a végén ez az adatbázis is megismerhető lesz, de csak azok számára, akik érdemi kérdést tettek fel.

Ez nem játék, ez a piacnak egy olyan típusú felmérése, ami eddig még nem történt meg. A cél az, hogy az 1 000 legjobb, legrelevánsabb kérdés/válasz adatbázis elkészüljön és bemutatható legyen októberben a Budapest Cleaning Show rendezvényen.

Vágjunk bele, itt a kérdőív.

"Kérdés"

Az én szakmai kérdésem:

Név: *:
Hozzájárulok, hogy nevem megjelenjen a feltett kérdésem mellett! *:

e-mail: *:
Nem egyértelmű kérdés esetén, szívesen egyeztetek. Mobil::
Pozícióm a tisztítás-technológiai piacon *:
A szakmai kérdésem: *:

A csillaggal (*) jelölt mezők kitöltése kötelező!

vissza

Hozzászólások

Név:
E-mail cím:
Hozzászólás:
A cikkhez még nincs hozzászólás.
Legyen Ön az első hozzászóló!