Aranybánya

25 éve foglalkozom a tisztítás-technológiával és itt időnként megosztom a tapasztalataimat. Négy témát viszek: A takarítás történelme (THE HISTORY PROJEKT), a szakmai fejlesztést és mentorálást (RENESZÁNSZ 2.0), a piac monitoringját (TAKARÍTÓ SZEKTOR JELENTÉS) és piacon elérhető technológiai kínálat lényegi elemzését (TECH PROJEKT). Ezen kivül vannak még ötleteim, de van egy fő munkám is, az a szakértési pozicíó és sokkal több már nem fér bele.

Videótár

Best Value

2017.07.25.

SzakmaSztár

2016.04.21.

Boeing fejlesztés

2016.04.08.

Szavazás

Milyen gyakran nyitja meg ezt az oldalt?

Szavazok

A minőség alapjai (17.10.13)

 

A minőség alapjai (17.10.13)

A képen látható húsok esetében fontos kérdés az alapanyag származása és annak előkészítése, de a végső minőség 5 kategóriában kerül meghatározásra. A takarítási szolgáltatások egyik legnagyobb problémája, hogy adnak alternatívát a vevőnek, mert, hogy nem bíznak magukban annyira, hogy azt aztán teljesíteni is tudnák.

A tudás feldarabolásának és piacra helyezésének egyik fő oka éppen az, hogy a meglévő tudás még most is folyamatosan változik és fejlődik. Vannak fellángoló trendek és ezek között van olyan is, ami később szalmalángnak bizonyult. Ezért, a tananyag egységeket úgy próbáltam meghatározni, hogy azok ténylegesen tudjanak egymásra épülni szakmai szintenként és aztán ezek külön is karbantarthatóak legyenek.

A tegnapi konferencián is jól érzékelhető volt, hogy a tudás iránti vágy és a valós elköteleződés ezért még komoly kihívásokkal küzd. Az első előadást még több mint 100-an hallgatták, de a végére, a konferencia csúcspontjára, ami egy valós eszközt mutatott be a legnagyobbak ítélt probléma megszüntetésre, alig maradtunk 15-en.

Hát ez van.

Ettől függetlenül és éppen ezért is, hiszem azt, hogy a piac szereplőinél relatíve kevés tudás van, és ami rosszabb ezt még nem ismerték fel. Mindegy a jövő azért tartogat néhány meglepetést. Én a következő fél évben minden egyes apró tudáselem megfogalmazását megcsinálom és kiteszem a virtuális placcra. Azt gondolom, hogy majd a piac eldönti, mire van szüksége és itt most a megrendelőkre gondolok, aki majd eldöntik, hogy mit követelnek meg azért, hogy elégedettek legyenek.

Azonban aki erre vár, az menthetetlenül lekésik, mert amikor a követelés megfogalmazódik abban a pillanatban azt már el is várják, tehát felkészülésre nem lesz idő. Nyilván az eseményeket lehet majd követni, de ez már nem lesz annyira hatékony és hát sokba is fog kerülni.

Én szóltam! 

vissza

Hozzászólások

Név:
E-mail cím:
Hozzászólás:

#2 - Tibor2017.10.14. 09:15

Köszönöm szépen a gratulációkat, megszivlelem a tanácsolat.

#1 - Drabek Ferenc2017.10.13. 10:09

Gratulálok, mert amit csinálsz, ahhoz önpusztító fanatizmus kell! Csak vigyázz a minőségre, a helyes, szabatos magyar megfogalmazásokra, mert akkor egyértelmű, félreérthetetlen, mégis könnyebben megérthető és megjegyezhető lesz a munkád. A magyar nyelv - az élő nyelvek közül egyedülállóan - képes erre, ezt a tényt ki kell használni, de időt is kell rá fordítani!