Aranybánya

25 éve foglalkozom a tisztítás-technológiával és itt időnként megosztom a tapasztalataimat. Négy témát viszek: A takarítás történelme (THE HISTORY PROJEKT), a szakmai fejlesztést és mentorálást (RENESZÁNSZ 2.0), a piac monitoringját (TAKARÍTÓ SZEKTOR JELENTÉS) és piacon elérhető technológiai kínálat lényegi elemzését (TECH PROJEKT). Ezen kivül vannak még ötleteim, de van egy fő munkám is, az a szakértési pozicíó és sokkal több már nem fér bele.

Videótár

Best Value

2017.07.25.

SzakmaSztár

2016.04.21.

Boeing fejlesztés

2016.04.08.

Szavazás

Milyen gyakran nyitja meg ezt az oldalt?

Szavazok

A mesterhármas (17.12.24)

 

A mesterhármas (17.12.24)

Az elmúlt négy hónap felmérései, majd száz takarító cégvezetővel való tárgyalás, azt mutatta, hogy három dolog rendkívül problémás a Magyar Takarító piacon. Ezek a piacra jutás, a reális és tartható ajánlatkészítés és az egyre erősödő és nem mindig objektív minőségmérésnek való megfelelés.

Pedig ez a tudás már rég rendelkezésre áll és mégis valahogy mellőzött volt. Talán az riasztotta vissza a szakembereket, hogy ezek nagy tanfolyamok részei voltak és sajnálták az egészre az időt. Most ezen állítottam egy kicsit.

Elkészült az új FELÜLETSPECIALISTA (4 nap) és ezzel együtt megjelent két új tréning is. A TISZTASÁGTERVEZŐ (2 nap) és a MINŐSÉGMÉRŐ (2 nap). Ezek olyan tréningek, melyek a piac legaktuálisabb igényeit dolgozzák fel. Ez a projekt a MESTERHÁRMAS

A három tréning célja, hogy helyzetbe hozza a takarítócég vezetőt. Ez történhet úgy, hogy Ö maga végzi el a tréningeket és úgy is, hogy az adott felelőssel ül be egy-egy tréningre.

Mi újat tudnak hozni ezek a tréningek?

1)      FELÜLETSPECIALISTA: Egy cég felépítése szolgáltatás értékesítés szempontjából. A szakmai tudás, az éppen adott pillanatban legnagyobb problémát jelentő tisztítás-technológiai kérdésre rögtön adható válasz. A piacnak két markánsan elkülönülő szegmense van/lesz: a „gyorsétterem” a közepes vagy alacsony igényű tömegkiszolgálásra és a „kulináris élvezetközpont” ami az előbbi ellentéte és kis, de jól fizető a takarító szolgáltatást megbecsülő kőrnek szól. Gondolom, hogy mondanom sem kell, a tréning az utóbbit célozza.

2)      TISZTASÁGTERVEZŐ: Ha valaki házat épít, tudja, hogy a feladatnak két komoly szakasza van: a tervezés és a kivitelezés. A takarítási szolgáltatások területén ez még nem alakult ki. Itt az ideje, hogy egyet lépjünk előre. Nyilván ennek az elfogadása akkor lesz reális, ha valódi tervezés folyik, és ennek megvan a szigorú szabályrendszere. Ez a tréning helyzetbe hoz 2 nap alatt.

3)      MINŐSÉGMÉRŐ: Mikor lesz értéke a takarításnak? Ha be tudjuk bizonyítani, hogy van értéke. Ma pontosan tudjuk, mire vágyik a vevő és ezt meg is tudjuk neki adni. Igen, ez jár egy kis többletmunkával, de nem olyan sokkal, mint amennyit hoz. Két nap alatt tisztán láthatod az elkerülendő zsákutcákat és azt is, hogy mi az a rendszer, ami hitelesen bizonyítja a minőséget és megvéd a szubjektív támadásoktól.

Február 11-én indul a FELÜLETPECIALISTA

vissza

Hozzászólások

Név:
E-mail cím:
Hozzászólás:

#1 - Kelemen Éva Mária2017.12.26. 12:23

Amig a gondnok bárki lehet és nincsen szakmához kötve addig a vállalkozó hiába szuper. Amig a takaritás nem bizalmi állásnak tekintik nem látok reményt. Vagyis a társadalom gondolkodása nem változik és a takaritás nem megbecsült szakma addig nem látok esélyt a változásra.