Aranybánya

25 éve foglalkozom a tisztítás-technológiával és itt időnként megosztom a tapasztalataimat. Már tavaly kezdödött a projekt és idén is folytatodik több takarítási terület kisérleti menedzsmentje, annak érdekében, hogy elöbb-utobb megvalósítsuk a legendás takarítási szolgáltatást. A célok a teljes transzparencia megvalósítása és felkészülés a digitalizációra.

Videótár

Best Value

2017.07.25.

SzakmaSztár

2016.04.21.

Boeing fejlesztés

2016.04.08.

Szavazás

Milyen gyakran nyitja meg ezt az oldalt?

Szavazok

A megoldás, a jó szokások megtalálása

 

A megoldás, a jó szokások megtalálása

Ez persze messze nem olyan egyszerű, mind kinyitni a hűtőt, kivenni onnan egy sört. A szokásokkal való stratégiai foglalkozás egyidős az emberiséggel, mert az egyéni szokások társadalmi megítélése, a népszokások vagy vallási ünnepek mind ehhez a nagy tervhez tartoznak. Ma már viszont uralkodó nézet, hogy az emberek egyre inkább saját szokásokat vesznek fel és részesítenek előnyben, a népszokások és vallási ünnepek kikopnak. Senkit ne tévesszen meg...

A vallási ünnepek még megvannak ugyan, de tartalmuk már régen más.

Azt gondolom, hogy tudjátok már, ha nem, ez most nagy meglepetés, hogy én általában hajnali 3 és 4 óra között ébredek. Nincs vekker, amikor felébredek, rögtön fel is kelek. Ez abból a szempontból fontos, hogy ébredést követően van egy 3 – 4 órás időszak, amikor még semmi külső hatás nem ér, nem zavar meg senki, és rendkívüli mértékben tudok koncentrálni. Ez egy tudatosan bevezetett szokás. Bedobom a táplálék-kiegészítőimet, odakészítem a spéci kávémat az íróasztalra, és elkezdek megírni valami éppen aktuálisat, vagy kitalálok valamit…

Ha rangsorolni kéne, ez a reggeli szertartás a szokásaim királya. Tehát azt gondolom, hogy ez egy jó szokás. Ez teremti meg a lehetőséget arra, hogy fontos és nagy odafigyelést igénylő szellemi feladatokat ellássak nap, mint nap. Azonban ez még kevés a boldogsághoz. Ugyanis, sajnos rossz szokásaim is vannak még. Szép lassan haladok az elfelejtésükkel, de hát ehhez idő kell.

Miben tudnék neked segíteni?

Először is célszerű számba venni, hogy milyen rossz szokásaid vannak. Mivel a szokás szervesen beépül az életedbe, nem tudatosul, hogy az „csak” szokás, tehát egy program, egy alkalmazás, ami az agyadban „fut”. Pontosan úgy, mint egy számítógépes program, de leginkább úgy, mint egy sunyi vírus. Tehát nem is olyan egyszerű megszabadulni tőle.

Kezdjük azzal, hogy azonosítod őket!

Kemer Tibor fogalmazta meg legutóbb, mi az a 15 rossz szokás, amivel szinte mindenki küszködik. 2016-ra lehet egy jó cél ezeket levetkőzni, és helyette újakat felvenni, amik segítenek majd abban, hogy megvalósítsd álmaidat. Nézzük őket. Tibor azt mondja, hogy velük szemben meg kell találnod a „progresszív tükörképüket” és akkor felszabadulnak majd az Univerzum erői, és sikerre viszik az életed.

 1.      Másokhoz hasonlítod önmagad.
 2.      Halogatod a dolgokat.
 3.      Beletemetkezel a munkába.
 4.      Tévézel.
 5.      Túltervezed magad.
 6.      A szociális háló függőség lebénít.
 7.      Elhanyagolod az Univerzum más lényeivel való kapcsolatodat.
 8.      Kihagyod a nyaralási, feltöltődési lehetőségeket.
 9.      Néha nem vagy elég tudatos, és aztán átlépsz valamin, elkényezteted magadat, majd bűntudatod lesz.
 10.   Panaszkodsz.
 11.   Vannak egészségromboló szokásaid.
 12.   Tunya vagy.
 13.   Sok mindent természetesnek veszel, pedig nem az.
 14.   Nem kérsz elnézést, ha hibáztál.
 15.   Kritizálsz.

Kérem a tükrözött listát

15 rossz szokás és annak kijavítása

Név *:
E-mail *:

A csillaggal (*) jelölt mezők kitöltése kötelező!

Ez természetesen nem minden. Nagyon sok dolog van, ami zavaró és nem a cél irányába mutató szokás. Természetesen több iskola is van, amelyek ezt a témakört másképpen nevezik, és másképpen közelítik meg. Azonban a fő kérdés az, hogy mi az erősebb a vágyad, hogy változz, fejlődj vagy a vágyad, hogy ne. Hiszen a pihe-puha komfortzónád elviselhető még. Ha változni akarsz, töltsd le a lista háttéranyagát és egészítsd ki, aztán változz. Ha segítségre van szükséged, jelentkezz!

Tanácsadás

Név *:
Mobil:
email *:
A probléma leírása *:
Milyen megoldást szeretne? *:

A csillaggal (*) jelölt mezők kitöltése kötelező!

Végezetül egy vicc, amiben sok minden benne van: két székely borozgat és beszélget az asztalnál, a padlón a kutya fekszik, és alig hallhatóan vinnyog. Egyik székely megkérdi, miért vinnyog a kutya? Biztos szögbe feküdt, mondja másik. Na jó, de miért nem megy arrébb? Mert nem szúrja eléggé!

vissza

Hozzászólások

Név:
E-mail cím:
Hozzászólás:
A cikkhez még nincs hozzászólás.
Legyen Ön az első hozzászóló!