Aranybánya

25 éve foglalkozom a tisztítás-technológiával és itt időnként megosztom a tapasztalataimat. Négy témát viszek: A takarítás történelme (THE HISTORY PROJEKT), a szakmai fejlesztést és mentorálást (RENESZÁNSZ 2.0), a piac monitoringját (TAKARÍTÓ SZEKTOR JELENTÉS) és piacon elérhető technológiai kínálat lényegi elemzését (TECH PROJEKT). Ezen kivül vannak még ötleteim, de van egy fő munkám is, az a szakértési pozicíó és sokkal több már nem fér bele.

Videótár

Best Value

2017.07.25.

SzakmaSztár

2016.04.21.

Boeing fejlesztés

2016.04.08.

Szavazás

Milyen gyakran nyitja meg ezt az oldalt?

Szavazok

A lényeg lényegének az eszenciája (18.06.05)

 

A lényeg lényegének az eszenciája (18.06.05)

Mindig is szerettem az andragógiai kihívásokat és ezek közül a szintézis a legizgalmasabb. Azt hiszem mai rohanó világunkban a legfontosabb kérdés, hogy nagyon gyorsan megtudjuk valakiről, hogy azt tudja-e, amit kell. Jövő hónap 10-én itt az új és izgalmas nyári program.

A szolgáltatásvezető képzés 200 óra elmélet és 200 óra gyakorlat. Ma már látszik, hogy egy tanfolyam akkor sikeres, ha egy kicsit nagyobb teret adunk a gyakorlatnak az elmélet rovására. Valahol a 60/40% az egészséges elosztás. Igen, ha valaki rá tud szánni 400 órát a dologra.

A jövő kihívása az, hogy miképpen foglalható össze a 150 – 160 óra elmélet, vagy mondjuk úgy 200 oldal A4-es anyag 8 órában és érdemben. Vagyis mindennek legyen gyakorlati haszna? Az elmúlt hónapokban ezen a projekten dolgoztam.

Gondolom mindenki számára világos, hogy enni idő alatt az anyagot nm lehet megtanulni, viszont át lehet látni. Ezen kívül van itt még idő arra is, hogy szembesüljünk egy feladattal. Tulajdonképpen ez a feladat fog majd vezetni minket abban, hogy a könyvet feldolgozzuk és az eddigi tapasztalatok azt mutatják, hogy egy ilyen bomba nap után egy hónap alatt minden gyakorló szolgáltatásvezető, teljesen önállóan készen állhat a vizsgára.

Tehát július 6-án szervezek egy olyan szakmai napot, ami egyrészt pályára állít abban, hogy mi az a tudás, ami ma elvárható egy szolgáltatásvezetőtől. Másodszor pedig adok egy olyan feladatot, ami valójában egy „állatorvosi ló” és ami irányadó lesz a 250 oldalas könyv feldolgozásában. Harmadszor megmérjük a szakmai szintedet és objektív visszajelzést kapsz arról, hogy hol tartasz most. Negyedszerre kapsz egy könyvet és néhány segédeszközt, hogy felkészülj a vizsgára. Ötödszörre, pedig ki is tüzűk a célt, mert szeptemberre szervezünk egy vizsgát és ott lehetsz. Hatodszorra, ha a megrendelésedet visszaküldöd 3 napon belül és ki is fizeteted, kapsz egy 15.000 Forintos vásárlói kupont (minden megrendelt résztvevőnek), amit a BCS kiállításon lehet majd levásárolni, kizárólag a RITZ BT standján. Ennek megfelelően rosszul nem járhatsz.

Mindezt 25.000 Forintért!

Meg vagyok győződve, hogy a tréning azoknak is hasznos lehet, akik már rendelkeznek szolgáltatásvezetői bizonyítvánnyal, mert a dolgok most úgy vannak összefoglalva és olyan keretben vannak, ami eddig is meg volt, de nem ennyire akkurátusan.

A helyszín még tárgyalás alatt, ez nagyrészt attól függ majd, hogy mekkora lesz a jelentkezés. Az időpont viszont biztos, 10.00-kor indulunk, hogy mindenkinek legyen ideje elintézni az aznapi dolgait és beindítani a folyamatokat. 10 – 13 között egy menet, itt jön az eszencia, majd ebédszünet. 14 – 17 között feladatok és rövid szünet után 17.30 – 19.30 között összefoglaló. Ez az ütemezés látszik most a legpraktikusabbnak. Ha ez valakinek nem jó, kérem, jelezze, és meglátom, mit tehetek. A végleges program a többség akarata szerint lesz.

vissza

Hozzászólások

Név:
E-mail cím:
Hozzászólás:
A cikkhez még nincs hozzászólás.
Legyen Ön az első hozzászóló!