Aranybánya

25 éve foglalkozom a tisztítás-technológiával és itt időnként megosztom a tapasztalataimat. Már tavaly kezdödött a projekt és idén is folytatodik több takarítási terület kisérleti menedzsmentje, annak érdekében, hogy elöbb-utobb megvalósítsuk a legendás takarítási szolgáltatást. A célok a teljes transzparencia megvalósítása és felkészülés a digitalizációra.

Videótár

Best Value

2017.07.25.

SzakmaSztár

2016.04.21.

Boeing fejlesztés

2016.04.08.

Szavazás

Milyen gyakran nyitja meg ezt az oldalt?

Szavazok

A látható és láthattlan határok (19.11.04)

 

A látható és láthattlan határok (19.11.04)

A piacgazdaság egyik alappillére a verseny, ami, amennyiben megfelelő keretek között zajlik, kitermeli a legjobb ár/érték arányt. Ezzel párhuzamosan pedig leképezi a társadalmi igényeket és ennek megfelelőn különböző termék kategóriákat hoz létre, vagy soha nem ismert kategóriákat vezet be.

Azonban ha a verseny kontra produktív és nem teremti meg a piac kategóriákban való gondolkodását, ha nem képes kategorizálni/minősíteni a célközönséget a fejlődés lassú vagy egyáltalán semmilyen sem lesz. A marketing hiánya, a marketing szakmai tudás és az erre épülő stratégiák hiány eredményezheti azt, hogy a piacon lévő kínálatot az áron kívül semmi se különböztesse meg. Továbbá a piac nincs ösztönözve, hogy elemezze a technológiai és munkaerő-kínálati helyzetet, a kínálat szakmai szerkezetét, a szektor sajátosságait és ezek együttes hatásait a minőségre. A szereplők pedig csak sodrodnak az árral. A szomorú valóság aztán az, hogy a piaci realitás nincs is mit elemezni.

Nehéz tovább lépni, mert mindenki azt gondolja, hogy ez egy magányos harc. Ebbe van igazság, azonban az is fontos lenne, hogy amiért a vállalt egyedül küzd a túlélésért, még körülnézhet a piacon, hogy más hogyan csinálja és adott esetben lehetnek olyan szektor sajátos gondolatok, irányelvek, íratlan szabályok, amiket be lehetne tartani, annak érdekében, hogy a helyzet javuljon.

vissza

Hozzászólások

Név:
E-mail cím:
Hozzászólás:
A cikkhez még nincs hozzászólás.
Legyen Ön az első hozzászóló!