Aranybánya

25 éve foglalkozom a tisztítás-technológiával és itt időnként megosztom a tapasztalataimat. Négy témát viszek: A takarítás történelme (THE HISTORY PROJEKT), a szakmai fejlesztést és mentorálást (RENESZÁNSZ 2.0), a piac monitoringját (TAKARÍTÓ SZEKTOR JELENTÉS) és piacon elérhető technológiai kínálat lényegi elemzését (TECH PROJEKT). Ezen kivül vannak még ötleteim, de van egy fő munkám is, az a szakértési pozicíó és sokkal több már nem fér bele.

Videótár

Best Value

2017.07.25.

SzakmaSztár

2016.04.21.

Boeing fejlesztés

2016.04.08.

Szavazás

Milyen gyakran nyitja meg ezt az oldalt?

Szavazok

A helyzet fokozódik

 

A helyzet fokozódik

Az első 12 tanfolyam elindult. Az elmúlt 14 évnek köszönhetően a csatasorba már van húsz szaktanárunk is. A hallgatók (240 fő) ragyogó emberek, akiknek csak egy hibájuk van: rossz helyre születtek! Nagy megmérettetés lesz ez…

Északról, dél felé haladva: Edelény, Boldva, Tiszalúc, Mezőcsát, Tiszafüred, Előszállás, Tamási, Szekszárd, Kaposvár, Szigetvár, Homokszentgyörgy, Csurgó; 12 tanfolyam.  Azt gondolom, különleges helyzet előtt állunk. Ilyen mértékű és mennyiségű takarítói vagy tisztítás-technológiai tanfolyam tömeg még nem volt Magyarországon. Ami most elindult az 6 000 órányi képzés és májusban indul a következő 12 tanfolyam. Mivel egy tanfolyam három hónapig fut, azt jelenti, hogy 24 tanfolyamot kell majd egy időben menedzselnünk. Ez viszont még több szaktanárt igényel, optimális esetben 24 elméleti 48 gyakorlati és kb. 20 idegen nyelv oktatására alkalmas tanárt. Fiatal pedagógusok vagy andragógusok átképzésére is vállalkozunk.

Ezzel már nem kis iskola leszünk, hanem még Európai mércével mérve is jelentős, nem beszélve arról, hogy júniusban újabb tanfolyamok indulnak. Az idén decemberben pedig várhatóan elérjük az 1 500-ik vizsgázót, egy évben, ami összesen kb. 65 – 75 tanfolyam, ami majdnem 40 000 tanfolyami óra. Az a tapasztalat, ami a következő időkben fog majd felhalmozódni páratlan értéket és referenciát jelent majd.

Ez a helyzet sok mindent előrehozott, a szervezetet meg kellett erősíteni és sok minden újra kellett gondolni, de a legfontosabb, hogy most már készen állunk a szaktanári képzésre is. Ezért szívesen vesszük, ha tisztítás-technológiai szakma becses képviselői szeretnének megpróbálkozni az oktatással is. Különösen azért is, mert az idén erőnkből még nem futotta piaci képzés indítására.

Jelentkezési lap ÚJ

Ezúttal jelentkezem az "ÚJRA TANULOK" projektbe

Név *:
e-mail cím *:
Mobil telefon *:
Jelentkezem *:


Rövid szakmai életútam *:

A csillaggal (*) jelölt mezők kitöltése kötelező!

A helyzet a blogot is erősíti majd, mert a felmérések szerint a hallgatók 30%-a interneztetik és számukra online támogatást is szeretnénk nyújtani. Ezért a jövőben a cikkek elmozdulnak a szakmunkás szint (EQF4) izgalmas elméleti kérdései irányába. Ez gondolom a szakma többi képviselője számára sem lesz ártalmas.

Persze ezen kívül még sok már téma is terítékre kerül, mert ez az év rendkívül gazdag lesz. Hamarosan indul a „Környezetbarát Takarítás Védjegy” megszerzése érdekében szervezett egy napos továbbképző (2014.04.28 Hétfő, jelentkezés a matisz.org honlapon) és ebbe a programba is szükségünk van szakértő auditorokra.

Hamarosan megyünk az ISSA-INTERCLEAN kiállításra, ami most a 25-ik jubileumi rendezvény. A statisztikai számok lenyűgözőek, soha még ennyi kiállító nem volt. Majd beszámolok.

Ezen kívül sok más program lesz még és ezekből néhány szupertitkos, de majd referálok. 

vissza

Hozzászólások

Név:
E-mail cím:
Hozzászólás:
A cikkhez még nincs hozzászólás.
Legyen Ön az első hozzászóló!