Aranybánya

25 éve foglalkozom a tisztítás-technológiával és itt időnként megosztom a tapasztalataimat. Négy témát viszek: A takarítás történelme (THE HISTORY PROJEKT), a szakmai fejlesztést és mentorálást (RENESZÁNSZ 2.0), a piac monitoringját (TAKARÍTÓ SZEKTOR JELENTÉS) és piacon elérhető technológiai kínálat lényegi elemzését (TECH PROJEKT). Ezen kivül vannak még ötleteim, de van egy fő munkám is, az a szakértési pozicíó és sokkal több már nem fér bele.

Videótár

Best Value

2017.07.25.

SzakmaSztár

2016.04.21.

Boeing fejlesztés

2016.04.08.

Szavazás

Milyen gyakran nyitja meg ezt az oldalt?

Szavazok

A gépezet beindul

 

A gépezet beindul

A tegnapi nap folyamán 47 emberrel beszéltem telefonon, ők hívtak. A parlamentes cikk áttörés volt komolyan felrázta a szakmát és mi tagadás sajnos voltak szkeptikusok is. Mindenesetre a tegnapi cikk minden olvasottsági rekordot megdöntött. Nagy kihívás, de azt gondolom, hogy érdemes megpróbálni. Nézzük, akkor mit lehetne tenni!

A szervezés alapja, hogy legyen egy nap, amikorra mindennek össze kell állnia. Ismerve titeket ez nem kell, túl távol legyen, de túl közeli se. Gondolkozzunk egy 3 hónapos távlatban. Ez lehet a Május 30 csütörtök. Ez Ritz Kata szerint számmisztikailag is tökéletes, mert azt jelenti, hogy:

  • 2+0+1+3 = 6 ez a harmónia száma
  • 0+5 + 3+0 = 8 ez a pénz száma
  • 6+8 = 14 és 1+4 = 5 a változás száma

Vagyis úgy változtatunk/javítunk a helyzeten, hogy harmóniában leszünk az univerzummal és pénzünk is lesz. Nem fantasztikus?

A 400 több mint 300

A második fontos kérdés a rendezvény üzenete. Ha párhuzamot vonunk a tegnapi levelem fejszés hasonlata és a spártai 300 katona között, akkor nyilvánvaló, hogy a profik fejében meg sem fordult a félelem vagy az esélyek latolgatása. Mentek és megtették, amit meg kellett tenniük. 300-an nem győzhették le a többszázezres perzsa sereget, de beírták magukat a történelembe. A 400 fő önmagában már üzenet értékű, ugyanakkor meg is kell alapozni ennek a szakmai hitelét is. A spártaiakat háborúra nevelték. A hitelüket a Taigetosz hegy és a kiképzésszerű életmódjuk adta. A fegyvereik mindig élesek voltak és a technikájuk fantasztikus. Ha ez egy szakmai parlament lesz, akkor ez a 400 szakember és/vagy cégvezető képviselő.

Tehát a rendszer három lábon áll és ez egy hosszú távú program része lehet. Hitelesít 400 képviselőt, akik megállapodnak valamiben és hosszútávon ragaszkodnak ahhoz, illetve kihasználva az sajtóérdeklődést nyilatkoznak azzal kapcsolatban. Ez olyan visszhangot kelt majd, amit aztán ősszel egy még komolyabb és mélyebb üléssel meg lehet erősíteni és új irányt lehet adni a történelemnek.

Első lépés, hogyan legyen hiteles? Nekem már vannak ötleteim, de most rátok vagyok kíváncsi. Ahhoz, hogy ezt összehozzuk, szükség van sok, sok ötletre. Várom az ötleteket.

vissza

Hozzászólások

Név:
E-mail cím:
Hozzászólás:
A cikkhez még nincs hozzászólás.
Legyen Ön az első hozzászóló!