Aranybánya

25 éve foglalkozom a tisztítás-technológiával és itt időnként megosztom a tapasztalataimat. Négy témát viszek: A takarítás történelme (THE HISTORY PROJEKT), a szakmai fejlesztést és mentorálást (RENESZÁNSZ 2.0), a piac monitoringját (TAKARÍTÓ SZEKTOR JELENTÉS) és piacon elérhető technológiai kínálat lényegi elemzését (TECH PROJEKT). Ezen kivül vannak még ötleteim, de van egy fő munkám is, az a szakértési pozicíó és sokkal több már nem fér bele.

Videótár

Best Value

2017.07.25.

SzakmaSztár

2016.04.21.

Boeing fejlesztés

2016.04.08.

Szavazás

Milyen gyakran nyitja meg ezt az oldalt?

Szavazok

A CÉLTUDAT hete

 

A CÉLTUDAT hete

Nem miattad, hanem magam miatt, már régebben készülök arra, hogy a céltudatosságomat egy magasabb szintre emeljem. Persze lehet, hogy azok, akik csak felületesen ismernek, az gondolják: mi a fenének? Bár az elmúlt években voltak nagy megvalósításaim/győzelmeim, mégis azt gondolom, hogy lehet a lécet még magasabbra is tenni. Ezúttal innen üdvözlöm és szeretetet küldök mindazoknak, akik az elmúlt időben bosszantottak.

Január második hete azt gondolom, hogy rendkívül alkalmas időszak arra, hogy megtervezzük az idei év vállalásait. Nyilván minél több álmod van, annál nagyobb bajban vagy, hogy melyiket válaszd, melyikből csinálj célt.

„Egy cél terv nélkül csak álom”

Nem tudom, ki mondta, de okos volt. Szóval lehet, hogy a terveknek van egy sajátosságuk, nem valósulnak meg önmaguktól. Miért is? Mert valójában a jó terv, tulajdonképpen nem más, mint a cél olyan pontos körülírása, hogy azt egy aranyhal is megértse.

Szóval hidd el, hogy az univerzum teljesíti a kívánságodat, csak mond meg neki, hogy pontosan mit szeretnél, illetve bocsánat, ahogy a Pongor-Juhász Attila mondja: mi akarsz égő vággyal.

Mint azt már tudjátok, múlt hét csütörtök, pénteken a Pongor-Juhász Attilánál voltam egy nagyon kemény tréningen, és ahogy a dolgok most állnak, ezt majd még keményebbekkel folytatom. Amiről most beszélni akarok, és ami egyik nagy felismerésem volt, az a célokkal összefüggő szokások.

Mindenkinek van mindenféle szokása. Ezek nem mindegyikéről lehet eldönteni, hogy jó vagy rossz szokások. Nyilván vannak egyértelműek is, mint mondjuk a dohányzás. Azonban az egy nagyon érdekes játék, hogy számba veszed és folyamatosan karbantartod a szokásaid listáját, és esetleg még a hozzájuk vezető utat vagy storyt is lejegyzed. Miért lehet EZ egy jó szokás?

A héten sokat fogunk foglalkozni a céllal és annak a kidolgozásával, most azonban arról akarlak meggyőzni, hogy a szokások, azok, amik öntudatlanul is elvisznek a célhoz, vagy éppen megakadályoznak annak elérésében. Ezért aztán, hogy valami jó szokás-e vagy nem, attól függ, mi a cél.

Természetesen a cél eléréséhez kell még tudás, jó attitűd, kitartás és sok minden más is, de a szokások azok meghatározóak lehetnek. Az is érdekes, hogy az ember alapvetően tudja, hogy valami, úgy általában rossz szokás és mégis nehezen tud megválni tőle.

Visszatérve, ha már tudod mik az egyértelműen és abszolút (bármely céltól független) rossz szokásaid, akkor ki kell jelölnöd, melyik ebből a legrosszabb. Azzal, hogy kijelölöd, leírod és esetleg meg is személyesíted, sőt elküldöd nekem, hogy én is tudjak rá haragudni, abba a helyzetbe hozod majd magad, hogy szép fokozatosan ténylegesen is kezded majd utálni/kiszorítani. Ez az első lépés a rossz szokás eltörlésének útján.

Te milyen szokásról mondanál le?

Tanácsadás

Név *:
Mobil:
email *:
A probléma leírása *:
Milyen megoldást szeretne? *:

A csillaggal (*) jelölt mezők kitöltése kötelező!

Ezt én mondom: a rossz szokást, a tudatalatti elmédbe lakó, folyamatosan éhes, nagy fehér cápát, a tudatos elméddel nem tudod legyőzni, mert az sokkal erősebb a „cselekvő pályán”. Viszont a tudatos elméd alkalmas és képes is arra, hogy egyszer és mindenkorra megutáltassa vele a rossz szokást! Ez a mélyen szántó gondolat mára.

Továbbá két jó film. A nagy fehér cápa vadászat közben, és Albert Einstein relativitás elméletének magyarázata nyolc percben. Utóbbi ugyan angolul van, de hát fejlődni kell a korral.

és a tudomány:

vissza

Hozzászólások

Név:
E-mail cím:
Hozzászólás:
A cikkhez még nincs hozzászólás.
Legyen Ön az első hozzászóló!