Aranybánya

25 éve foglalkozom a tisztítás-technológiával és itt időnként megosztom a tapasztalataimat. Négy témát viszek: A takarítás történelme (THE HISTORY PROJEKT), a szakmai fejlesztést és mentorálást (RENESZÁNSZ 2.0), a piac monitoringját (TAKARÍTÓ SZEKTOR JELENTÉS) és piacon elérhető technológiai kínálat lényegi elemzését (TECH PROJEKT). Ezen kivül vannak még ötleteim, de van egy fő munkám is, az a szakértési pozicíó és sokkal több már nem fér bele.

Videótár

Best Value

2017.07.25.

SzakmaSztár

2016.04.21.

Boeing fejlesztés

2016.04.08.

Szavazás

Milyen gyakran nyitja meg ezt az oldalt?

Szavazok

Blog

1 M Forintos pályázat

1 M Forintos pályázat

Miközben készülök a január 29-re szervezett továbbképzőre egyre több kérdés merül fel azzal kapcsolatban, hogy miképpen is tudná konkrét eredményre fordítani a marketing elméletet a továbbképzésen résztvevő szolgálatvezető vagy cégvezető. Ekkor villant be, hogy el kellene kezdeni már most, bizonyos feladatokat.

tovább

"ÚJ SZAKMA SZÜLETIK"

"ÚJ SZAKMA SZÜLETIK"

A szakirodalom alapvető fontosságú egy szakma életében. Továbbá meghatározó kérdés az is, hogy a tudás ne csak a vezetők fejében legyen meg, hanem a végrehajtók is birtokolják. Ez utóbbi célt is kívánja teljesíteni az „ÚJ SZAKMA SZÜLETIK” program, ami egyelőre nem hozza a hozzá fűzött reményeket.

tovább

Marketing + szakma = Átadás

Marketing + szakma = Átadás

Amikor azt mondom, hogy hol, mikor és hogyan találkozik a marketing a szakmaisággal, egyben azt is mondom, hogy szakmaiság nélkül nem érdemes marketinggel foglalkozni. Egy kép többet ér 1.000 szónál: az Erzsébet híd átadása. Az építők pedig a híd alatt vannak egy csónakban. Tudjuk miért?

tovább

A szolgálatvezető

A szolgálatvezető

A szolgálatvezetői tudás szerintem nélkülözhetetlen egy takarító cég életében. Az a tudás amit Ö képvisel a cégben, tulajdonképpen a jó szolgáltatás és a folyamatos fejlődés záloga. Egyesek azt is mondják, hogy egy jó szolgálatvezető megéri a saját súlyát aranyban.

tovább

Varsó 2013

Varsó 2013

A varsói vásár hivatalos nevén ISSA/INTERCLEAN CEE az Amszterdamban kétévente szervezett kvázi világkiállítás kistestvére, a Kelet-közép Európai regionális kiállítás. Míg Amszterdam a páros években kerül megszervezésre addig Varsó a páratlan években. Miért lehet izgalmas Varsó számunkra 2013-ban?

tovább

Tisztítás-technológiai szakmunkás

Tisztítás-technológiai szakmunkás

A tisztítás-technológiai szakmunkás, önállóan és/vagy esetenként beosztott személyzet segítségével, egy dokumentált, bizalmi és integrált, szolgáltatás keretein belül, egy előre meghatározott területen az oda nem tartozó és ott különböző kockázatokat jelentő anyagokat távolít el vagy tart távol szakszerű módszerekkel és tervezett időben.

tovább

On-line marketing

On-line marketing

2012 végén a takaritoguru.hu blogot hekker támadás érte, ezért technikailag most használhatatlan. A javítása nem egyszerű, így most a B terv lépett életbe. Már régóta tervezgettem, hogy fejlettebb rendszerre van szükségem, de hát sosem volt erre időm. Most azonban áttértem az új rendszerre, ami érdekes dolgokat tud.

tovább

MATISZ NEMZETI REFERENCIATÁR

MATISZ NEMZETI REFERENCIATÁR

A jelenleg legolcsóbb és legeredményesebb marketing eszköz a takarítóiparban, melyet a MATISZ térítésmentesen biztosít az iparág résztvevőinek. Félelmetes lehetőségeket rejt, bár ezt még sokan nem gondolták végig. Ezért aztán fussunk végig mire ad krediteket a rendszer.

tovább

Piktogramok jelentősége

Piktogramok jelentősége

Az egyszerűsített képi ábrázolás igen elterjedt kommunikációs eszköz. A legnagyobb mértékben a nagy forgalmú helyek gyors információadásában van szerepe. Azonban a 90-es évek közepén az AISE (Mosószer szövetség) úgy gondolta, hogy létjogosultsága a tisztítószerek címkéjén is lehet. El is indult egy fejlesztés, amihez a legtöbb tisztítószergyártó csatlakozott, illetve voltak néhányan, akik saját fejlesztésbe kezdtek.

tovább

Továbbképzések Ritz Tiborral

Továbbképzések Ritz Tiborral

Az okosok szerint a tudás abszolút értelemben 5 évenként feleződik. Egyrészt mert amit nem használunk és nincs készségszinten, az elfelejtjük. Úszni vagy biciklizni nem felejtünk el, mert a készségszintű. Másrészt a világ fejlődik a tudásunk relatíve is kisebb lesz. Ezért hát a továbbképzések jelentősége igen nagy.

tovább