Aranybánya

25 éve foglalkozom a tisztítás-technológiával és itt időnként megosztom a tapasztalataimat. Négy témát viszek: A takarítás történelme (THE HISTORY PROJEKT), a szakmai fejlesztést és mentorálást (RENESZÁNSZ 2.0), a piac monitoringját (TAKARÍTÓ SZEKTOR JELENTÉS) és piacon elérhető technológiai kínálat lényegi elemzését (TECH PROJEKT). Ezen kivül vannak még ötleteim, de van egy fő munkám is, az a szakértési pozicíó és sokkal több már nem fér bele.

Videótár

Best Value

2017.07.25.

SzakmaSztár

2016.04.21.

Boeing fejlesztés

2016.04.08.

Szavazás

Milyen gyakran nyitja meg ezt az oldalt?

Szavazok

Blog

Helyzetelemzés 2013

Helyzetelemzés 2013

A tisztaság iránti igény rendkívül relatív. Nem tudjuk, hogy az ősember mennyire volt igényes és ezt nem is lehetne értelmezni a mai megközelítéssel. A középkorról pedig jobb nem beszélni. Mindenesetre azt mondhatjuk, hogy az igényesség az épített környezettel és az ipari forradalommal kezdődött.

tovább

CleanEurope szakértői feladatok

CleanEurope szakértői feladatok

A verseny beindul, azonban a következő nem egészen két hónapban pontosan tisztázni kell a feltételeket és fel kell állítani a nemzetközi szakértői szervezetet. A rendszerben magyar részről annyi szakértő lehet, ahány magyar csapat indul a megmérettetésen. A zászló pedig mindenkinek áll.

tovább

Tovább érik a Tisztítás-technológiai Parlament gondolata

Tovább érik a Tisztítás-technológiai Parlament gondolata

A referenciakísérlet szerint, ha egy békát bedobnak egy fórró vízzel töltött edénybe, az olyan pánikrohamot kap, hogy azonnal kiugrik belőle. Azonban ha szobahőmérsékletű vízben lubickol és azt lassan melegíteni kezdik és óránként csak egy tized fokot emelve a hőmérsékletet a békában sosem tudatosodik a változás veszélye és talán a legnagyobb boldogságban élve megfő.

tovább

Előtérben a hozzáadott érték Amerikában is

Előtérben a hozzáadott érték Amerikában is

Az ISSA legújabb kiadványa szerint a takarítás nem költség, hanem beruházás. A takarítás eredménye beépül a megrendelő hozzáadott értékébe és ez majd nagyobb profitot hoz. Ugyanakkor pedig a megrendelő alkalmazottai és vendégei jobban érzik magukat, nagyobb biztonságban vannak és nem utolsó sorban egészségesebb környezetben dolgoznak. Végezetül pedig mindez környezetbarát módon történik.

tovább

Fotópályázat 2013 győztesei

Fotópályázat 2013 győztesei

A fotópályázat egyértelmű siker. A pályázat képeit tartalmazó albumot 15-en osztották meg, ennek következtében 2 301 találat érte és összesen 393 lájk gyűlt össze a 20 képre. A Tisztítás-technológiai Tudományok Intézete FACEBOOK oldal, jelentős nézettségek örvendett az utóbbi időben. Ebből leginkább a Tisztítás-technológiai parlamenttel kapcsolatos írások profitáltak. Na, de nézzük a medvét.

tovább

Tisztítás-technológiai parlament, ahogy ígértem

Nagyon gyakran hallom, hogy kimaradtam, lemaradtam, elkéstem és nem értem rá. Ha az ember nem kap meg valamilyen fontos információt az sajnos annak, rendszernek a hiánya, ami nélkül ma nem lehet élni. Ki kell alakítani azokat az információ csatornákat ahol biztos, megkapom az információ és azokra minden pillanatban figyelni kell.

tovább

Új szolgáltatás: a kivánságlista

Új szolgáltatás: a kivánságlista

Mostanában rendezgettem az anyagimat és rájöttem, hogy rengeteg olyan anyagom van, ami érdekes lehetne számotokra. Ezek közül most kiválasztottam egy nagyon komoly tanulmányt.

tovább

Indul az CleanEurope a MATISZ nemzetközi kezdeményezése

Indul az CleanEurope a MATISZ nemzetközi kezdeményezése

Pénteken lezajlott az EUnited az Európai Gépszövetség budapesti közgyűlése, aminek egyik lényeges momentuma számunkra is rendkívül fontos, ez pedig az volt, hogy három fél az AFIDAMP, az EXPOROM és a MATISZ aláírták az EuroClean nemzetközi tisztítás-technológiai szakmai versenysorozat indításának alapdokumentumát. Talán annyi kis üröm vegyül az örömünkbe, hogy az ISSA nem tudott jelen lenni, de ezért biztosítottak az együttműködési szándékukról.

tovább

A gépezet beindul

A gépezet beindul

A tegnapi nap folyamán 47 emberrel beszéltem telefonon, ők hívtak. A parlamentes cikk áttörés volt komolyan felrázta a szakmát és mi tagadás sajnos voltak szkeptikusok is. Mindenesetre a tegnapi cikk minden olvasottsági rekordot megdöntött. Nagy kihívás, de azt gondolom, hogy érdemes megpróbálni. Nézzük, akkor mit lehetne tenni!

tovább

Tisztítás-technológiai parlament

Tisztítás-technológiai parlament

Lehetetlennek tűnik, hogy a takarítóipar megítélési váltáson essen át. Vagy csak rosszul fogtunk hozzá. Bill Gates a Microsoft alapításakor nem azt a célt tűzte ki, hogy a Windows minden gépen ott legyen, hanem, hogy minden háztartásban legyen legalább egy PC. Miközben a Microsoft gépet nem is árult… tehát olyan programokat kell alkotni, amiért bárkinek érdemes gépet venni.

tovább