Aranybánya

25 éve foglalkozom a tisztítás-technológiával és itt időnként megosztom a tapasztalataimat. Négy témát viszek: A takarítás történelme (THE HISTORY PROJEKT), a szakmai fejlesztést és mentorálást (RENESZÁNSZ 2.0), a piac monitoringját (TAKARÍTÓ SZEKTOR JELENTÉS) és piacon elérhető technológiai kínálat lényegi elemzését (TECH PROJEKT). Ezen kivül vannak még ötleteim, de van egy fő munkám is, az a szakértési pozicíó és sokkal több már nem fér bele.

Videótár

Best Value

2017.07.25.

SzakmaSztár

2016.04.21.

Boeing fejlesztés

2016.04.08.

Szavazás

Milyen gyakran nyitja meg ezt az oldalt?

Szavazok

Blog

Az alapvető problémák és lehetőségek (19.05.10)

Az alapvető problémák és lehetőségek (19.05.10)

A vállalkozás egyik alappillére az önbizalom és a saját csalhatatlanságunkba vetett hit. E nélkül nehezen lehetne bárminek nekifogni, e nélkül egy vezető sem maradna sokáig a posztján. Azonban ennek vannak hátrányai is. Hogyan lehet ezt a csapdát elkerülni?

tovább

Merre tovább? (19.05.09)

Merre tovább? (19.05.09)

A szakma vagy nem szakma kérdéskör, azt gondolom, alapvetően nem más, mint, hogy a szektor meg tudja-e mutatni, hogy mire képes vagy ezzel ellentétben nem lesz fejlődés. Természetesen a szektor, mint olyan, egy fikció. A szektoron belül szakemberek vannak, vagy nincsenek, akik egyéni és külön, külön erőfeszítései jelenítenek meg majd valamilyen eredményt.

tovább

Értem az aggodalmakat (19.05.08)

Értem az aggodalmakat (19.05.08)

A takarító szektor a következő 5 évben olyan átalakuláson megy majd át, amit eddig senki el nem tudott képzelni, és amivel senki nem számolt. A világgazdaság és ezen belül az Európai, ami alól a Magyar sem vonhatja ki magát, lassulása várhatóan rövid lesz, de már az elején drasztikus beavatkozásokat fogunk tapasztalni. A remény persze fontos, de nem elég.

tovább

A szolgáltatásról tényszerűen (19.05.07)

A szolgáltatásról tényszerűen (19.05.07)

A tegnapi bejegyzés sok embert mozgatott meg és olyan is volt, akit még a komfort zónájából is kimozdított. Nyilván egy cikkbe minden nem lehet besűríteni, a teljes tudás megszerzéséhez több könyvet kell elolvasni. A blogbejegyzés egyszerűen csak felismerteket okozhat.

tovább

Új alapokon a takarítási díjképzés I. (19.05.06)

Új alapokon a takarítási díjképzés I. (19.05.06)

Aki rendszeres olvassa a blogomat, annak talán tisztán kezd körvonalazódni, hogy a nem teljesen helyes a szakmapolitika sikertelenségében hinni, de nyilván nem diadalmenet sem. Alapvetően a saját magunk által meghatározott korlátok között mozgunk, de jól tetten érhető egy fajta evolúció is.

tovább

A sebesség és az irány kérdése (19.05.03)

A sebesség és az irány kérdése (19.05.03)

Mindig nagy kérdés az irány, de ami a legfontosabb, hogy általában a sebesség az, amivel nem vagyunk elégedettek. Az irány magát nem kérdőjelezzük meg, mert az, minden esetben egy politikai természetű döntés. Ezért aztán lehet, hogy az eredmények nem csak későn, hanem egyáltalán nem jönnek.

tovább

Folyik a küzdelem (19.04.30)

Folyik a küzdelem (19.04.30)

A takarító szektor, rejtőzködő életmódot folytat, nem szívesen osztja meg álláspontját a nagy nyilvánosság előtt, de azért szűk körben szívesen panaszkodik. Vitán felül áll, hogy van oka panaszra, mert a helyzete és a vállalkozási környezet nem éppen mondható ideálisnak, azonban a helyzet változatlanságát részben magának köszönheti.

tovább

A szakma kincsei (19.04.29)

A szakma kincsei (19.04.29)

Mostanában sok minden történik, talán túl sok is. Ezek közül most az egyik egy új irányelv előkészítése. Azonban ennek kapcsán több aktuális kérdés is felmerült és talán a legjobb az végzek egy közvélemény-kutatást. Olvasd el, töltsd ki s add tovább!

tovább

A tréning ideológiai alapjai (19.04.26)

A tréning ideológiai alapjai (19.04.26)

Az gondolom, hogy a tudás hiánya valós probléma. Nem gondolom viszont, hogy csak könnyen megszerezhető tudás van. Azt sem gondolom, hogy már kitaláltunk mindent, amire szükségünk van. Arról viszont meg vagyok győződve, hogy a megfelelő tréning, akár három nap alatt is hozhat olyan új tudást, ami ma erősen hiányzik.

tovább

Az igavonás és az összefüggések (19.04.25)

Az igavonás és az összefüggések (19.04.25)

Az, hogy ténylegesen is mi tartja a munkaerőt a munkahelyen, de ezen belül mi hozza ki belőle az elvárt teljesítményt, az sok dolgon múlik és ebben látszólag nagy jelentősége van a bérnek, azonban mindez egy másik oldalról is megközelíthető. Manapság amikor a munkaerőpiac tényleges kínálata már önmagában egy kihívás, nagyon nem mindegy, hogy meg tudjuk-e tartani az alkalmazottainkat, fokozni tudjuk-e a teljesítményüket?

tovább