Aranybánya

25 éve foglalkozom a tisztítás-technológiával és itt időnként megosztom a tapasztalataimat. Négy témát viszek: A takarítás történelme (THE HISTORY PROJEKT), a szakmai fejlesztést és mentorálást (RENESZÁNSZ 2.0), a piac monitoringját (TAKARÍTÓ SZEKTOR JELENTÉS) és piacon elérhető technológiai kínálat lényegi elemzését (TECH PROJEKT). Ezen kivül vannak még ötleteim, de van egy fő munkám is, az a szakértési pozicíó és sokkal több már nem fér bele.

Videótár

Best Value

2017.07.25.

SzakmaSztár

2016.04.21.

Boeing fejlesztés

2016.04.08.

Szavazás

Milyen gyakran nyitja meg ezt az oldalt?

Szavazok

Blog

A sebesség és az irány kérdése (19.05.03)

A sebesség és az irány kérdése (19.05.03)

Mindig nagy kérdés az irány, de ami a legfontosabb, hogy általában a sebesség az, amivel nem vagyunk elégedettek. Az irány magát nem kérdőjelezzük meg, mert az, minden esetben egy politikai természetű döntés. Ezért aztán lehet, hogy az eredmények nem csak későn, hanem egyáltalán nem jönnek.

tovább

Folyik a küzdelem (19.04.30)

Folyik a küzdelem (19.04.30)

A takarító szektor, rejtőzködő életmódot folytat, nem szívesen osztja meg álláspontját a nagy nyilvánosság előtt, de azért szűk körben szívesen panaszkodik. Vitán felül áll, hogy van oka panaszra, mert a helyzete és a vállalkozási környezet nem éppen mondható ideálisnak, azonban a helyzet változatlanságát részben magának köszönheti.

tovább

A szakma kincsei (19.04.29)

A szakma kincsei (19.04.29)

Mostanában sok minden történik, talán túl sok is. Ezek közül most az egyik egy új irányelv előkészítése. Azonban ennek kapcsán több aktuális kérdés is felmerült és talán a legjobb az végzek egy közvélemény-kutatást. Olvasd el, töltsd ki s add tovább!

tovább

A tréning ideológiai alapjai (19.04.26)

A tréning ideológiai alapjai (19.04.26)

Az gondolom, hogy a tudás hiánya valós probléma. Nem gondolom viszont, hogy csak könnyen megszerezhető tudás van. Azt sem gondolom, hogy már kitaláltunk mindent, amire szükségünk van. Arról viszont meg vagyok győződve, hogy a megfelelő tréning, akár három nap alatt is hozhat olyan új tudást, ami ma erősen hiányzik.

tovább

Az igavonás és az összefüggések (19.04.25)

Az igavonás és az összefüggések (19.04.25)

Az, hogy ténylegesen is mi tartja a munkaerőt a munkahelyen, de ezen belül mi hozza ki belőle az elvárt teljesítményt, az sok dolgon múlik és ebben látszólag nagy jelentősége van a bérnek, azonban mindez egy másik oldalról is megközelíthető. Manapság amikor a munkaerőpiac tényleges kínálata már önmagában egy kihívás, nagyon nem mindegy, hogy meg tudjuk-e tartani az alkalmazottainkat, fokozni tudjuk-e a teljesítményüket?

tovább

A nagy zsákutca (19.04.24)

A nagy zsákutca (19.04.24)

Míg az „öreghibák” inkább csak egy fajta játszmának tekinthetők, addig a negatív attitűd „szent háromsága”, már az igazi munkahelyi erőszak vagy a megbízott-szolgáltató viszonyban már sok estben gazdasági erőfölénnyel való visszaélés is.

tovább

Ipari forradalom most már negyedszerre (19.04.14)

Ipari forradalom most már negyedszerre (19.04.14)

Jelenleg olyan átalakulások zajlanak, aminél nem egyik eredmény hat a másikra, hanem minden mindenre hat, oda vissza és nem tudni pontosan mi lesz a vége. A jelen megrendelői kikényszerítik az innovációt a gyártókból, a szolgáltatók pedig gyökereiben alakítják át a vásárlói szokásokat.

tovább

Új korszak – történelmi alapokon (1.)

Új korszak – történelmi alapokon (1.)

A takarítóipar akarva akaratlanul, néhány év múlva egy új korszakba lép. Az új cégek aránya egyértelműen mutatja ez. Még akkor is, ha ezek egy részét öreg motorosok hozták létre, bármilyen szándékkal is. Mindéhez szorosan hozzátartozik, hogy a cégállomány 80%-a nem aktív, tehát az a bizonyos USZA mutató valójában és lényegesebben magasabb.

tovább

Tudod mi az USZA mutató? (19.03.20)

Tudod mi az USZA mutató? (19.03.20)

Ez nagyon izgalmas mutató szám, ami azt mutatja, hogy a szektorban egy adott év kezdetén mekkora az új szereplők aránya. Az érték azért izgalmas mert mértéke arra enged következtetni, hogy az adott szektor mennyire vonzó, mint vállalkozás. Ha röhögés nélkül kibírod, akkor ez persze mást is jelenthet.

tovább

Egy konferencia vagy egy könyv? (19.03.18)

Egy konferencia vagy egy könyv? (19.03.18)

Közvetlenül az előtt, hogy a mennyiségi halmozódás minőségi váltásba csap át, ahogy ezt a filozófia tanítja, a kör szereplői általában azt gondolják, hogy nincs semmilyen kiút. Ilyenkor bárki bármilyen ötlettel áll elő, arról „pontosan tudják”, hogy lehetetlen. Ilyenkor van az, hogy valaki kívülről, vagy belülről…

tovább