Aranybánya

25 éve foglalkozom a tisztítás-technológiával és itt időnként megosztom a tapasztalataimat. Négy témát viszek: A takarítás történelme (THE HISTORY PROJEKT), a szakmai fejlesztést és mentorálást (RENESZÁNSZ 2.0), a piac monitoringját (TAKARÍTÓ SZEKTOR JELENTÉS) és piacon elérhető technológiai kínálat lényegi elemzését (TECH PROJEKT). Ezen kivül vannak még ötleteim, de van egy fő munkám is, az a szakértési pozicíó és sokkal több már nem fér bele.

Videótár

Best Value

2017.07.25.

SzakmaSztár

2016.04.21.

Boeing fejlesztés

2016.04.08.

Szavazás

Milyen gyakran nyitja meg ezt az oldalt?

Szavazok

4 653 kérdés

 

4 653 kérdés

Majdnem félezer kérdés csak a technológiai fegyelemre vonatkozóan. Ez azért is érdekes mert a kérdések és válaszaik mindössze 100 db. A4 oldalba vannak sűrítve. Azt gondoljuk, hogy a tanulás-technológiai fontos kérdése, hogy mennyire hatékony a tananyag.

A technológiai fegyelem a 47 sztenderd eljárás/technológia vonatkozásában a takarítás/tisztítási tevékenység legmeghatározóbb kérdésköre. Ha ez nem érti valaki, hibát, hibára halmozhat.

A 99 alapkérdés a „1. Bevezető” című tanfüzetbe található és aranylépésenként 4 szakaszban és azon belül a 4 hatásmechanizmus (mechanikus, vegyi, hő hatás és reakcióidő) szerint van csoportosítva.

A 47 eljárás és technológia pedig a „3.1 Eljárások és technológiák” tanfüzetbe került megfogalmazásra. Mindegyikhez egy 7 szempont szerinti leírás tartozik, amely kitér az alkalmazhatósági körülményekre, a klasszikus eljárásrendre, az anyagfelhasználásra, az eszközszükségletre, az időnormára, a környezetbarát szolgáltatási szempontokra és a környezetbarát alkalmazáshoz szükséges + tudásra.

A kérdésmátrix pedig az, hogy a 47 eljárás és technológia, technológiai fegyelemének kacsán mindegyikről 99 kérdést fogalmazhatunk meg. A kérdések egy része beugrató kérdés lesz, de ennek kiszűrése is része a biztos tudásnak. Azonban a többi kérdésre rendkívül konkrét választ kell adni és nem lehet mellébeszélni. Az ehhez szükséges tudás viszont kevesebb, mint 100 db. A4 oldalon van összefoglalva, amiből kiemelkedő fontosságúak az aranylépések gyémánt szabályai.

vissza

Hozzászólások

Név:
E-mail cím:
Hozzászólás:
A cikkhez még nincs hozzászólás.
Legyen Ön az első hozzászóló!