• ask the expert
  • Szolgvez könyv
  • Szolgáltatások és termékek megrendelése

2017 a Tisztítás-technológiai szakértés éve (16.10.13)

 

2017 a Tisztítás-technológiai szakértés éve (16.10.13)

Azt gondolom, hogy az alapvető modell hibás. Minden iparágban a megrendelő és a megbízó között ott vannak a szakértők. A takarítóiparban ez még nem alakult ki, azonban 2017-ben léphetünk egy nagyot és bevezethetünk egy új rendszert.

Miért érné meg ez megrendelőnek?

Alapvetően azért, mert a pontosan azt az értéket kapná, amire fizetett. Az is lehet, hogy a jelenlegi ár színvonalon kaphatna egy optimalizált és az igényeinek jobban megfelelő szolgáltatást. Még az is előfordulhat, hogy olyan szolgáltatásokat igényelhetne, amiről eddig nem is hallott. Összességében egy olyan versenyt generálhatna amiben tényleg a jók nyernek és rosszak veszítenek.

Miért lenne jó ez a takarító cégeknek?

Alapvetően, azért mert kellene fölösleges köröket futniuk és csak arra pályáznának, amiről pontosan meg tudják állapítani, hogy testhez állna nekik. Tovább sokkal gyorsabban és kevesebb ráfordítással tudnák elkészíteni a pályázataikat és ezek egyben valódi és megvalósítható tervek lennének is egyben. Összességében egy sokkal egészségesebb piaci helyzet bontakozna ki.

Javaslatom a következő: rendelj egy alap szakértői szolgáltatást, aminek díja 100.000 Forint,

GMP audit

GMP audit

A cég neve *:
Számlázási címe *:
Kapcsolattartó *:
e-mail cím *:
Megrendelem egy adott szerződésre az átvilágítást és a GMP auditot. *:

A csillaggal (*) jelölt mezők kitöltése kötelező!

és ami tartalmazza egy db. bármekkora szerződés átvilágítását és GMP (Jó gyakorlat) auditját. Vedd a bátorságot és ajándékozd meg vele egy megrendelődet. Én a magam részéről úgy tudom támogatni ezt a folyamatot, hogy minden 10 megrendelésből egyet kisorsolok, és a szerencsés cég kap egy szakértői szolgáltatást pluszba.

Na nézzük mi lesz belőle.

Ha egyéb téma is érdekes, itt a szakértői oldalam

vissza

Hozzászólások

Név:
E-mail cím:
Hozzászólás:
A cikkhez még nincs hozzászólás.
Legyen Ön az első hozzászóló!

Aranybánya

25 éve foglalkozom a tisztítás-technológiával és itt időnként megosztom a tapasztalataimat. Négy témát viszek: A takarítás történelme (THE HISTORY PROJEKT), a szakmai fejlesztést és mentorálást (RENESZÁNSZ 2.0), a piac monitoringját (TAKARÍTÓ SZEKTOR JELENTÉS) és piacon elérhető technológiai kínálat lényegi elemzését (TECH PROJEKT). Ezen kivül vannak még ötleteim, de van egy fő munkám is, az a szakértési pozicíó és sokkal több már nem fér bele.

Videótár

Best Value

2017.07.25.

SzakmaSztár

2016.04.21.

Boeing fejlesztés

2016.04.08.

Szavazás

Milyen gyakran nyitja meg ezt az oldalt?

Szavazok

Szakmai szótár

Mi a kellősítés?

A "kellősítés" a tapadó szennyeződések eltávolítást jelenti, amennyiben azok mechanikus úton tisztítószer alkalmazása nélkül kerülnek eltávolításra, már az I. számú aranylépésben. A kellősítés-ek mind eljárások, egy külön osztály alkotnak (2) és mindegyikük környezetbarát eljárásnak számít. Tapadó vagy vegyi szennyeződések eltávolítása mechanikus módszerekkel, tisztítószer felhasználása nélkül. Például: kaparás, roncsolás, szárazjeges vagy gőzös tisztítás.

Mi a munkaterv?

Az a dokumentum, amely a Főtáblában megadott ráfordítási időt napra, személyre és területre lebontja. Továbbá megadja, hogy adott feladat milyen szakmai szintet igényel (ennek most már kisebb a jelentősége, mert ezt egyébként is szabályozza a szakmai és vizsgakövetelmény), persze jelenleg ezt senki nem vizsgálja. Lényege, hogy a cégek között abban lehet különbség, vagyis a verseny abból áll, hogy melyik cég milyen tételekbe[i] rendezi a területi adatokat. A Munkatervnek a minőségmérésben is nagy jelentősége van, hiszen közvetlenül a takarítás után csak akkor ellenőrizhető egy tétel, ha tudjuk, hogy az mikor fejeződik be. [i] Tétel: az egy időben ellenőrzésre bocsájtott tárgyak (külön technológiát igénylő felületek) összessége.

Mit értünk az "elsődleges kockázat" fogalma alatt?

Ha egy adott területet nem takarítanak megfelelően (technológia és gyakoriság), akkor a terület sajátosságainak megfelelően megjelenek bizonyos veszélyek. Jelenleg ha ilyen veszélyt tart nyilván a szakma: Közérzeti, egészségügyi, biztonsági, állagi, működési és környezeti.

Ki a SZOLGÁLTATÁSVEZETŐ?

Hozzá beosztott személyzet segítségével egy dokumentált, integrált és bizalmi szolgáltatás keretén belül, egy előre meghatározott területen az oda nem tartozó és ott különböző kockázatokat jelentő anyagok eltávolítását, vagy távoltartását vezetőként tervezi, szervezi és irányítja, továbbá fejleszti a felügyelete alatt lévő végrehajtó állományt és ezáltal a szolgáltatás eredményességét és hatékonyságát. 

Mi a FŐTÁBLA?

Az a dokumentum, ami szakmailag kodifikálja a szolgáltatási jegyzéket, úgy hogy az adott szolgáltatáshoz szükséges erőforrások összességét külön számoló táblákban megjeleníti. Nagy előnye, hogy akármelyik paramétert változtatjuk, automatikus változik az ár is. Nagyobb változtatásoknál módosítani kell a tisztítószer vagy az eszköz szükségletet is. A dokumentum a szerződés szakmai melléklete lehet, és minden időszakra kell, hogy legyen egy elfogadott Főtábla. A Matisznak ezzel kapcsolatban van irányelve (IR 02), bár ezt kevesen ismerik.