"ÚJ SZAKMA SZÜLETIK"

 

"ÚJ SZAKMA SZÜLETIK"

A szakirodalom alapvető fontosságú egy szakma életében. Továbbá meghatározó kérdés az is, hogy a tudás ne csak a vezetők fejében legyen meg, hanem a végrehajtók is birtokolják. Ez utóbbi célt is kívánja teljesíteni az „ÚJ SZAKMA SZÜLETIK” program, ami egyelőre nem hozza a hozzá fűzött reményeket.

A munkafüzetek kifejezetten azért vannak szakaszokra bontva és azért tartalmaznak teszteket, hogy megkezdődjön, a dolgozok belső felkészítése. A takarító cég szolgáltatásának minősége nagyrészt a végrehajtó állomány felkészültségén és motivációján alapszik, ezért meghatározó kérdés, hogy milyen a felkészültségük.  

Sajnos azonban a cégvezetők nem vásárolják meg a fűzeteket csak a maguk okulására és nem nagyon tőrödnek az alkalmazottaik előmenetelével. Pedig higgyétek el ez is egy szempont, ami miatt a megbízók nem kívánnak többet fizetni. Ugyanis az ma már kevés, hogy a vezető tudja mi a helyzet. Annak is tudni kéne, aki a helyszínen van.

A munkafüzetek kiadási sebessége a fogyástól függ. Ez egy piaci folyamat, ha nem tudjuk eladni, nincs miért kiadni őket. Sajnos, és ilyenkor az egyik szemem sir, a másik nevet, sok fénymásolattal is találkozom. Értsétek meg, fontos kérdés, hogy aki dolgozik valamivel az is megkapja a jogdíját. Pusztán az elkötelezettségből nem lehet megélni.

A januári terv 1 munkafüzet és 1 tanfüzet. Ez remélhetőleg a január 29-én tervezett továbbképzésre lesz meg, viszont a februárt már jól át kell gondolni, ugyanis a MATISZ 1 évre finanszírozza meg a nyomtatási költségeket, és ha ez alatt nem adjuk el az 1 000 példányt akkor a Tisztítás-technológiai Tudományok Intézete kezdi finanszírozni. 2011-ota még egy kiadást sem tudtunk 1 év alatt eladni, pedig több tízezer takarító tevékenykedik Magyarországon.

Ezen érdemes lenne elgondolkodni.

vissza

Hozzászólások

Név:
E-mail cím:
Hozzászólás:
A cikkhez még nincs hozzászólás.
Legyen Ön az első hozzászóló!