Aranybánya

25 éve foglalkozom a tisztítás-technológiával és itt időnként megosztom a tapasztalataimat. Négy témát viszek: A takarítás történelme (THE HISTORY PROJEKT), a szakmai fejlesztést és mentorálást (RENESZÁNSZ 2.0), a piac monitoringját (TAKARÍTÓ SZEKTOR JELENTÉS) és piacon elérhető technológiai kínálat lényegi elemzését (TECH PROJEKT). Ezen kivül vannak még ötleteim, de van egy fő munkám is, az a szakértési pozicíó és sokkal több már nem fér bele.

Videótár

Best Value

2017.07.25.

SzakmaSztár

2016.04.21.

Boeing fejlesztés

2016.04.08.

Szavazás

Milyen gyakran nyitja meg ezt az oldalt?

Szavazok

"ÚJ SZAKMA SZÜLETIK"

 

"ÚJ SZAKMA SZÜLETIK"

A szakirodalom alapvető fontosságú egy szakma életében. Továbbá meghatározó kérdés az is, hogy a tudás ne csak a vezetők fejében legyen meg, hanem a végrehajtók is birtokolják. Ez utóbbi célt is kívánja teljesíteni az „ÚJ SZAKMA SZÜLETIK” program, ami egyelőre nem hozza a hozzá fűzött reményeket.

A munkafüzetek kifejezetten azért vannak szakaszokra bontva és azért tartalmaznak teszteket, hogy megkezdődjön, a dolgozok belső felkészítése. A takarító cég szolgáltatásának minősége nagyrészt a végrehajtó állomány felkészültségén és motivációján alapszik, ezért meghatározó kérdés, hogy milyen a felkészültségük.  

Sajnos azonban a cégvezetők nem vásárolják meg a fűzeteket csak a maguk okulására és nem nagyon tőrödnek az alkalmazottaik előmenetelével. Pedig higgyétek el ez is egy szempont, ami miatt a megbízók nem kívánnak többet fizetni. Ugyanis az ma már kevés, hogy a vezető tudja mi a helyzet. Annak is tudni kéne, aki a helyszínen van.

A munkafüzetek kiadási sebessége a fogyástól függ. Ez egy piaci folyamat, ha nem tudjuk eladni, nincs miért kiadni őket. Sajnos, és ilyenkor az egyik szemem sir, a másik nevet, sok fénymásolattal is találkozom. Értsétek meg, fontos kérdés, hogy aki dolgozik valamivel az is megkapja a jogdíját. Pusztán az elkötelezettségből nem lehet megélni.

A januári terv 1 munkafüzet és 1 tanfüzet. Ez remélhetőleg a január 29-én tervezett továbbképzésre lesz meg, viszont a februárt már jól át kell gondolni, ugyanis a MATISZ 1 évre finanszírozza meg a nyomtatási költségeket, és ha ez alatt nem adjuk el az 1 000 példányt akkor a Tisztítás-technológiai Tudományok Intézete kezdi finanszírozni. 2011-ota még egy kiadást sem tudtunk 1 év alatt eladni, pedig több tízezer takarító tevékenykedik Magyarországon.

Ezen érdemes lenne elgondolkodni.

vissza

Hozzászólások

Név:
E-mail cím:
Hozzászólás:
A cikkhez még nincs hozzászólás.
Legyen Ön az első hozzászóló!