Aranybánya

25 éve foglalkozom a tisztítás-technológiával és itt időnként megosztom a tapasztalataimat. Négy témát viszek: A takarítás történelme (THE HISTORY PROJEKT), a szakmai fejlesztést és mentorálást (RENESZÁNSZ 2.0), a piac monitoringját (TAKARÍTÓ SZEKTOR JELENTÉS) és piacon elérhető technológiai kínálat lényegi elemzését (TECH PROJEKT). Ezen kivül vannak még ötleteim, de van egy fő munkám is, az a szakértési pozicíó és sokkal több már nem fér bele.

Videótár

Best Value

2017.07.25.

SzakmaSztár

2016.04.21.

Boeing fejlesztés

2016.04.08.

Szavazás

Milyen gyakran nyitja meg ezt az oldalt?

Szavazok

„A sors hozott anyagból dolgozik!” (17.07.20)

 

„A sors hozott anyagból dolgozik!” (17.07.20)

Nem tudom, honnan származik a mondás, de már néhány napja itt van fejemben és tegnap bőségesen igazolást is nyert. Ugyanis az történt, hogy egyszerre három cégvezető is belefutott ugyanabba a hibába amiből, a tudomány jelenlegi álláspontja szerint nincs kiút.

A helyzet végtelenül egyszerű, ha mindenki FŐTÁBLA alkalmazásával adna ajánlatot, akkor rá lenne kényszerítve, hogy elgondolódjon bizonyos dolgokon és nagy valószínűséggel józan paraszti ésszel is rájönne, hogy amit leír az reális vagy nem.

Ennek megfelelően nyilván nem vállalná be, hogy az emberei 300 négyzetméternyi irodát takarítanak ki óránként.

A dolog azért érdekes, mert ez a helyzet 4 évig működött „panaszmentesen”. Most meg egyszerre kirobbant a botrány, mert az megbízó új képviselője bekérte a MUNKATERV-eket. Már az önmagában pattanásig feszítette a húrt, hogy 2 400 négyzetméteres irodaháznak a MUNKATERV dokumentációja 5 hónapig készült. A megbízó nagyon türelmes volt, negyedszerre is türelmesen elmagyarázta, hogy mire és miért van szüksége.

Amikor a munkaterv elkészült a megbízó nekem küldte el lektorálásra.

A helyzet azért érdekes, mert ugyan van egy szolgáltatási jegyzék, hogy mit hányszor kell csinálni havonta, de arról nincs leírás, hogy mit vár el a megbízó technológiai szinten. Ez azért nem csak érdekes, hanem mulatságos is, mert ezt a területet 2 fő végzi 4 órában hajnalban. Legalábbis a MUNKATERV szerint 4 és 8 között.

Ellenőrzés

A területre 6.30-ra értem óda és egy embert találtam. A biztonsági őr szerint, pontosan 10 perccel előttem ért be. Ezek után nagyon kíváncsi váltam, hogy miként birkózik meg a feladattal. A helyzeten javított, hogy 07.05-kor befutott a másik takarító is.

A terv szerinti 8 órából, aznap nem egészen 3-at teljesítettek… az eredményről pedig jobb nem is beszélni.

"Munkaterv" a cég legfontosabb dokumentuma

Továbbképző 2017.09.28 - 08.00 - 15.00

A jelentkező(k) neve *:
Választás *:

Jelentkezők száma *:
Még pluszban *:A jelentkező vagy szervező e-mail címe: *:
A költségviselő neve és címe *:
Telefonszám (mobil) *:

A csillaggal (*) jelölt mezők kitöltése kötelező!

vissza

Hozzászólások

Név:
E-mail cím:
Hozzászólás:
A cikkhez még nincs hozzászólás.
Legyen Ön az első hozzászóló!