Ritz Tibor - takaritz.hu

Napló a tisztítás-technológia szakmáról és a szakmának - takaritoguru.hu

Reflex szett, 10 db. padlókendővel

Reflex szett, 10 db. padlókendővel
Értékelés:

Cikkszám: 002

A szett tartalma: 1 fej, egy nyél, 8 normál és 2 extra durva mikrószálas padlókendő 

Miért kell a REFLEX?

Az elmúlt 20 évben a kétvödrös rendszer szinte 80%-os jelenlétben van ma a takarított területeken, azonban a területek negyedében sem használják helyesen. Hoppá! A ma praktizáló 50 vagy 60, vagy ki tudja talán 70 ezer takarítóból lehet, fele sem tudja mi a különbség a nyirkos feltörlés és a nedves felmosás között.

Ebben a helyzetben izgalmasan hangzik, hogy éppen azon a határon vagyunk, amikor kijelenthetjük a nyirkos feltörlés bizonyos formái már elavultak. Ahhoz persze, hogy egy ilyen kijelentést tegyünk, sokkal jobban körül kell járni a témát.

Nézzük ezt lépésről, lépésre. A klasszikus lapos mop ha nem mikroszálas már önmagában egy probléma. A második kérdés a prés minősége. Ha a mop nem csavarható nyirkosra, akkor az eljárás nem nyirkos feltörlés, hanem a nedves felmosás valamilyen félbehagyott karikatúrája. Ha a mop mikroszálas kell-e egyáltalán tisztítószert használni? Itt már átevezhetünk a környezetbarát takarításra is. Ezután jön az izgalmas kérdés, hogy a kezelő milyen módon használja az eszközt. Tudj-e mi a keretes S rendszer és tudja-e azt, hogy egyszeri nyirkosítással 6 m2-törlhet fel, majd öblítenie, préselnie és a tisztítószeres vödörbe mártania, majd újra préselnie kell?

Mint látszik a helyzet nem egyszerű. Ez az eljárás egyeseknek rendkívül bonyolultnak számít. Lehet az is, hogy nem csak nem ismerik a technikát. De ha ismerik is egy végső érv, amiért a nyirkos feltörlés kegyvesztett lett. Ez pedig a 10 liter/100 m2 oldatfelhasználás. Megjegyezném, hogy 10 liter akkor, ha a rendszert helyesen használják.

Itt akkor a REFLEX, aminél egyértelmű, hogy nem használunk tisztítószer csak egyszerű csapvizet. A kendő egyértelműen mikroszálas és a kétélű gumipengének köszönhetően a maximális fajlagos nyomás mellett bizonyítottan több tapadó szennyeződést szed fel, mint egy mikroszálas lapos mop. Nem beszélve arról, hogy két féle durvaságú kendő áll rendelkezésre. A normál kendők pedig színkódoltak. Miközben a beruházási költségek alacsonyabbak és a kezelése is egyszerűbb. Persze némi tudás ide is kell.

A végső adu pedig az, hogy a 10 literrel szemben a rendszer csak 6 – 10 ml vízre van szüksége 100 négyzetméterenként. Aminek járulékos előnyei is vannak, ugyanis a 25 literes kétvödrös rendszer 250 négyzetméterenként újratöltésre kerül, ami a hatályos normák szerint kb. félóránként bekövetkezik. Ezzel szemben a REFLEX használó az övén tud vinni 3000 – 3500 négyzetméterre elegendő nyirkosított mikroszálas padlókendőt, ami kb. 3 órás munka autonómiát jelent.

Végezetül pedig beszélhetünk a norma különbségről, vagyis a REFLEX segítségével egy végrehajtó adott időegység alatt jóval több, mint kétszer akkora padló felületet tud kitakarítani és lényeges jobb minőségben mintha a nyirkos feltörlést alkalmazta volna. Aki már látott REFLEX demót az tudja, aki nem az kérjen.

Ár: 33 846 Ft
+ Véleményt írok

#2 - CleanHouse2015.12.01. 17:50

Az előbb hozta a postás, holnap kipróbáljuk élesben is.

#1 - Paár Zoltán2015.11.27. 10:22

Szia Tibi!

mi vettünk, s nagyon elégedettek vagyunk a termékkel mind ár mind pedig a végezhető munka terén!
Köszi Pz