Ritz Tibor Takarítási szakértő - Alkalmazott környezetkutató blogja - Reneszánsz 2.0

Szavazás

Milyen gyakran nyitja meg ezt az oldalt?

Szavazok

Kapcsolat

RITZ HUMÁN ERŐFORRÁS FEJLESZTŐ BT.

2116 Isaszeg, Tőzegtelep 5325

Vezető tanácsadó: Ritz Tibor

Mobil: 70/614-4706

email: tiborritz@gmail.com

Időpont foglalás, a tanácsadást, az ön által megjelölt helyszínen végzem, kérem vegye figyelembe az utazási időt is. Itt láthatja a szabad óráimat. Foglalás.

Mindent összefoglalva

 

Mindent összefoglalva

A CleanEurope verseny rendszer szépen körvonalazódik Lengyelországban és Olaszországban is. Ezt követően már csak az a legizgalmasabb kérdés, hogy a versenyen ki vesz majd részt? Azt gondolom a megmérettetés az egyik legdurvább dolog, amivel az embernek szembe kell nézni.

Egy olyan piacon ahol megmagyarázzuk magunknak, hogy a vevő nem igényes és a csak a legolcsóbb árban érdekelt és ahol már előre önigazolásokat gyártunk nagyon izgalmas kérdés, hogy mit kezdünk egy megmérettetéssel?

A mai MATISZ közgyűlésen az elnökség javaslata, hogy a 2013-as év legyen a MEGMÉRETTETÉS ÉVE. Miért olyan izgalmas kérdés ez? Mert most állt össze egy olyan konjunkturális helyzet, ahol tényleg nagy lehetőség nyilaik arra, végrehajtsuk, hogy megcsináljuk a nagy változtatást. Azt, hogy elérjük, más szemmel nézzenek a tisztítás-technológiai szolgáltatásra és a szolgáltatókra.

A szakmának hitelesítésre van szüksége, ha el akarunk szakadni attól, hogy mindegy mit nyújtunk csak olcsók legyünk, akkor muszáj igazolni, hogy az annyi az tényleg hitelt érdemlően annyi.

A hitelesítés alapja a követelményrendszer és a tanúsítás. Tehát szükségünk van jó követelményrendszerekre a szakma minden területén és ez már önmagában is egy fajta garancia. Illetve szükségünk van arra, hogy vizsgálódjunk ki és hogyan felel meg ennek a követelményrendszernek. A vizsgálódás végrehajtása is rendkívül izgalmas és sok buktatót rejtő rendszer. Azonban ha az rendben megvalósul elkezdődnek a változások.

vissza

Hozzászólások

Név:
E-mail cím:
Hozzászólás:

#1 - Lőrincz István2013.03.31. 15:44

Az ötlet valóban kiváló. Ha a szolgáltatók rendelkeznének hiteles szakmai minősítéssel, az sokat segíthetne a szakma külső megítélésében, és ami ennél is fontosabb, fejlődésében. De melyik szervezet lenne képes felvállalni a követelményrendszer kidolgozását?