Ritz Tibor Takarítási szakértő - Alkalmazott környezetkutató blogja - Reneszánsz 2.0

Kiemelt termékek

"Reneszánsz 2.0 …

"Reneszánsz 2.0 START" Akciós ár:
10 000 Ft helyett
7 000 FtEgységár: 7 000 Ft /Fő
Új

Szavazás

Milyen gyakran nyitja meg ezt az oldalt?

Szavazok

Kapcsolat

RITZ HUMÁN ERŐFORRÁS FEJLESZTŐ BT.

2116 Isaszeg, Tőzegtelep 5325

Vezető tanácsadó: Ritz Tibor

Mobil: 70/614-4706

email: tiborritz@gmail.com

Időpont foglalás, a tanácsadást, az ön által megjelölt helyszínen végzem, kérem vegye figyelembe az utazási időt is. Itt láthatja a szabad óráimat. Foglalás.

A félelem és rettegés szintje (17.08.17)

 

A félelem és rettegés szintje (17.08.17)

A statisztikák azt mutatják, hogy sokan belenéznek a tesztekbe, de nem mernek nekifogni kitölteni azokat, mert nem igazán tudják, hogy mire számítanak. Vagy pontosan rájöttek, hogy mi a szint és ez elbizonytalanítja őket. A helyzet sokkal rosszabb, mint amire gondoltam.

Alapvetések

Az aktuális minimálbér és a takarítói bérek közötti különbség mutatja a takarító (mint személy, és mint szakma) értékét. Ha ezek között nincs különbség, akkor az adott feladatot bárki elvégezheti, mert ahhoz semmilyen extra szaktudás nem szükséges. Vagyis nincs hozzáadott érték a munkavállaló részéről.

Az aktuális takarítási óradíj (TOD) meghatározza a szolgáltatás értékszintjét. Ha ez nagyon közel van a mindenkori minimálbérhez, azt jelenti, hogy abban a szolgáltatásban nincs vagy nagyon kevés a hozzáadott érték (mármint a menedzsment részéről).

A hozzáadott érték megfogalmazható és leírható, de nem kézzel fogható. Mégis az a szolgáltatás meghatározó eleme abban, hogy a piac mit ismer el értékként és hajlandó azt kicserélni azt kicserélni pénzre, elismerésre vagy valami másra. Ez az etikus profit alapja. Ha ez nincs jelen a munkáltatás nem más, mint rabszolga hajcsárkodás.

A hozzáadott érték egyik összetevője az alkalmazott tudás

Az alkalmazott tudás nem más, mint tudni, hogy az adott körülmények között mi lesz a legjobb megoldás. Mi az, ami a legértékesebb eredménnyel kecsegtet és a vevő a lehető legelégedettebb lesz. Persze a tudáson felül ide sorolható az a képesség is, hogy a személy és/vagy a szervezet az elképzelést a gyakorlatban is meg tudja valósítani.

Ennek a folyamatnak az első lépése a tudás mérése és fejlesztése.

vissza

Hozzászólások

Név:
E-mail cím:
Hozzászólás:
A cikkhez még nincs hozzászólás.
Legyen Ön az első hozzászóló!