Ritz Tibor Takarítási szakértő - Alkalmazott környezetkutató blogja

Blog

Svájci bicska (17.10.18)

Svájci bicska (17.10.18)

Egy szolgáltatás vagy termék megalapozása nem lehetséges úgy, hogy annak előállítása során kétségek merülnek fel és a vevő nem kaphat 100%-os garanciát. Ezt jól jegyezzük meg, mert a következő években olyan szelek fújnak, majd ami egyesek vitorláit széttépi.

tovább

A felvilágosodás kora (17.10.16)

A felvilágosodás kora (17.10.16)

Itt az ideje, hogy megismerjétek az új koncepciót. A rendszer lényege, hogy minden tudás, ami ahhoz szükséges, hogy egy valaki akadálytalanul végezhesse adott szakmai szinten a munkáját és ebben a lehető leghatékonyabb legyen, részben leírható, megfogalmazható és részben pedig tapasztalat útján szerezhető meg. Erre van most egy gyakorlati javaslatom.

tovább

A minőség alapjai (17.10.13)

A minőség alapjai (17.10.13)

A képen látható húsok esetében fontos kérdés az alapanyag származása és annak előkészítése, de a végső minőség 5 kategóriában kerül meghatározásra. A takarítási szolgáltatások egyik legnagyobb problémája, hogy adnak alternatívát a vevőnek, mert, hogy nem bíznak magukban annyira, hogy azt aztán teljesíteni is tudnák.

tovább

FLY (17.10.10)

FLY (17.10.10)

Aranybánya = alternatív képzőközpont. Nem tudom, hogy teszik-e a társaságnak, ami itt készül, de a statisztikák nagy érdeklődést mutatnak. Nyilván jó lenne, ha kifejtenétek a véleményeteket és elindulna egy párbeszéd. Ennek abból a szempontból is lenne jelentősége, hogy a végén, nem ér majd akkora meglepetés.

tovább

Aranybánya (17.10.09)

Aranybánya (17.10.09)

Mint látjátok, lecseréltem a honlap arculatát és egy kicsit fejlesztettem a webshopot. A következő napokban folyamatosan kerülnek fel az anyagok. Megkezdem a tudásbázisom kiaknázását. Az utóbbi időben nagyon sok megkeresés jött és nagyon érdekes a mentalitás.

tovább

A legendás szolgáltatás alapjai (17.10.02)

A legendás szolgáltatás alapjai (17.10.02)

Miért is vállalkoztam arra, hogy megírjam ezt a könyvet? Mert azt gondolom, itt volt az ideje annak, hogy végre egyet előre lépjünk! Olyan hosszú ideje toporgunk már egy helyben, persze nem véletlenül!

tovább

Ütemterv I. (17.10.01)

Ütemterv I. (17.10.01)

Az októberi hónap rendkívül kemény lesz, tehát nagyon kell majd figyelni, mert, megkezdem a titkos tudásbázisom tartalmának piacra dobását. Április óta azon dolgozom, hogy a 25 év tapasztalatát rendszerezzem és eldöntsem, mit milyen formában akarok megosztani. Ennek most az első lépéseit itt olvashatod.

tovább

Munkaterv III. (17.09.18)

Munkaterv III. (17.09.18)

Az eddigi szakmai és előadás tapasztalatok alapján összeállt egy olyan továbbképzési nap, ami ha 18 évvel ezelőtt meg lett volna a szakma nem itt tartana. Ez lehet, hogy valahol az én hibám is, de hát az ember folyamatosan tanul…

tovább

Mi az a tudás, ami hiányzik? (17.09.14)

Mi az a tudás, ami hiányzik? (17.09.14)

„Az a baj a világgal, hogy a hülyék mindenben holtbiztosak, az okosak meg tele vannak kételyekkel” mondta egyszer Bertrand Russel Nobel-díjas angol matematikus, logikus, filozófus és szociológus, aki 1872-ben született, 98 évet élt és ezáltal két században is felnőttként élt. Szemléljük így a friss takarítóipari adatokat!

tovább

Robotizálás kérdésköre, jelene, jövője (17.09.13)

Robotizálás kérdésköre, jelene, jövője (17.09.13)

Manapság a robotok takarításra való alkalmazásának egyik kritikus pontja éppen a bonyolultságukban rejlik, miközben még messze nem tudják üzembiztosan hozni az elvárt teljesítményt. Azt mondhatni, hogy egyelőre még buták viszont rettenetesen drágák. A jelenlegi cikk célja megnézni milyen alternatívák lehetnek, és mi van akkor, ha paradigmát váltunk.

tovább